fbpx

Lieve vrouw,

Heb je behoefte aan tijd voor jezelf? Om te verbinden met andere vrouwen? Om samen de diepte in te duiken en in een veilige setting op ontdekkingsreis te gaan naar de echte jij? Verlang je ernaar echt jezelf te (mogen) zijn en je hart te volgen?

Be Authentically You Retreat

door Maartje Heger & Anne-Aimée Blacquiere

Retreat betekent letterlijk 'je terugtrekken' en dat is precies wat we gaan doen tijdens dit retreat. Een weekend voor JOU! Een aantal dagen, waarin je je even niet bezig hoeft te houden met alle ballen die je normaal gesproken hooghoudt. Tijd om te genieten! Om gewoon te 'zijn'. Een weekend, waarin we met een mooie groep vrouwen samenkomen. Een aantal dagen, waarin je je niet anders voor hoeft te doen dan je bent, maar gewoon mag komen met alles wat er bij jou speelt op dit moment.

Tijd voor jezelf, tijd om met elkaar te zijn. Tijd om je even terug te trekken uit je dagelijkse leven, met alle taken die je daarin te vervullen hebt en alle activiteiten die je normaal gesproken doet. Omdat iedere vrouw dit verdient! Het gaat een weekend worden, dat in het teken staat van 'Wie ben ik'? Wie ben ik, zonder mijn uiterlijk, zonder alle rollen die ik speel, zonder alles wat ik doe om te voldoen aan de verwachtingen van anderen of aan de maatstaven van de maatschappij? Wie ben ik diep vanbinnen, in mijn kern?

Elk vrouw is uniek en heeft iets bijzonders bij te dragen aan deze wereld. Ja, ook jij!

We gaan op verschillende manieren bewegen (waaronder yoga), mediteren, geleide oefeningen doen, heerlijk samen genieten van plantbased maaltijden, momenten in stilte doorbrengen en veel met elkaar delen. Én wij zijn ontzettend trots dat twee ervaren breathwork coaches een breathwork sessie komen verzorgen tijdens het retreat! We gaan ervaren wat de kracht van een groep vrouwen is, waarbij we samen zorgen voor een safe space, waarin we allemaal gelijkwaardig zijn en we allemaal onszelf mogen zijn. We gaan naar binnen keren, we gaan voelen, we gaan helen. Waarna je aan het einde van het retreat met een warm gevoel, met nieuwe energie en met waardevolle inzichten naar huis gaat. 

Hier verlang ik naar!
Item Title
Item Title
Item Title
Item Title
Item Title
Item Title

Wie ben jij?

 • Je bent bereid om naar jezelf te kijken.
 • Je wil regie over je eigen leven ervaren.
 • Je bent er klaar voor om helemaal eerlijk te zijn tegen jezelf en de relatie met jezelf op verschillende manieren te verkennen.
 • Je wil de situatie ervaren, precies zoals het is.
 • Je wil de diepte in en kan dat zelf al redelijk goed, maar voelt dat er toch nog een laag is die je niet aanraakt. 
 • Je wil het leven aangaan en vol ervaren om dit vervolgens als zelfonderzoek te kunnen gebruiken en zo jezelf nog beter te leren kennen.
 • Je wil minder gestrest door het leven gaan.
 • Je wil ervaren hoe je weer met jezelf kunt verbinden en tot de essentie kunt komen van wie je bent.
 • Je zou graag meer in verbinding komen met je gevoel en minder in je hoofd zitten.
 • Je wil in het hier en nu kunnen zijn, zonder belemmerd te worden door ervaringen uit het verleden.
 • Je wil dit proces graag ervaren in een veilige groep met andere vrouwen.

Wat is het retreat niet?

Dit retreat is niet slechts een yoga, meditatie of relax weekend. Als je vooral behoefte hebt aan ontspanning, rust en lekker een paar dagen niets doen, is dit retreat niet wat je zoekt. Dit retreat is ook niet voor jou als je denkt dat je niet zelf aan de slag hoeft te gaan of als je graag in een grote groep bent, waarin je anoniem kunt verdwijnen. Als je veel theorie en kennisoverdracht wenst, zijn wij ook niet wat je zoekt. We gaan juist uit ons hoofd en gaan ervaren wat er in ons lichaam opgeslagen zit. En als laatste: als je denkt dat na dit weekend al je problemen opgelost zijn en je zelf niet meer aan de slag hoeft te gaan, past dit retreat ook niet bij je.

Als je je hier niet in herkent en merkt dat je enthousiast bent over het retreat, ben je super welkom en leren wij jou heel graag kennen!

Yes, dat lijkt me ook heel fijn!
Testimonial
"Ohh wat kan ik élke vrouw een Retreat aanraden waar Zelfliefde, Ademhaling, Verbinding en Gezelligheid centraal staan. Waarin je leert wat Sisterhood is en je weer wat dichter bij jezelf komt.

Oh én dat je inziet dat als een andere vrouw mooi, sterk of slim is, het NIET betekent dat jij dit niet bent! Elke vrouw is uniek en heeft iets bijzonders bij te dragen aan deze wereld. Wij vrouwen mogen elkaar helpen en supporten!

Dit weekend mocht ik zelf weer een heel mooi Retreat ervaren en het heeft mijn vuurtje - na alle donkere dagen vol pijn, bloed en rouw - weer een beetje aangezet!

Ik mocht loslaten, huilen, dansen, verbinden, lachen, knuffelen, in de koude zee duiken, heerlijk eten en extra lang na-tafelen, heel veel liefde voelen, eindelijk weer genieten van de sauna, sisterhood ervaren en véél dingen inzien.
 
Thank you! In het speciaal lieve Maartje en Anne-Aimée. Jullie maken de wereld weer een beetje mooier, zachter en liefdevoller. Want, liefde is alles en alles is liefde!"
 
IRIS

Upcoming retreat

Praktische informatie

Voorlopig even geen nieuwe data voor het BAY retreat, wel een nieuw One Day Retreat

Voorlopig staan er even geen nieuwe Be Authentically You weekend Retreats gepland. Anne-Aimée en ik hebben een break genomen en we gaan ervaren wat zich de komende periode mag gaan ontwikkelen. Dit voelt spannend, maar ook helemaal kloppend voor nu. Niet werken vanuit wilskracht en vanuit onze mind, maar ons laten leiden door de energie en wat voor ons de bedoeling is ♥.

Update dec 2023: Yes, er is nieuw aanbod! Geen weekend retreats, maar een One Day Retreat. We hebben de beste dingen uit ons eerdere retreat gehaald en dit samengebracht tot één hele waardevolle en bijzondere dag. Woehoe, I'm excited! De volgende editie vindt plaats op 21 januari 2024. Zien we je daar?

Voor nu alle liefs!

Investering & tijden

-

Je krijgt:

 • a deep dive, in een veilige setting; 
 • een fijne balans tussen diepgang en luchtigheid, tussen stilte en verbinding
 • nieuwe inzichten in wie jij écht bent en wat je graag anders zou willen in jouw leven
 • soul (re)connection 
 • een super fijne groep like-minded vrouwen
 • a safe space, zodat je kunt voelen, delen en helen
 • meerdere geleide meditaties
 • een transformerende breathwork sessie door Elsa-Sophie Govaarts en Janine Mulder
 • visualisaties
 • body, mind, emotions and soul connection
 • vinyasa yoga
 • een intuïtieve creatieve workshop
 • reiki groepssessie
 • ademhalingsoefeningen
 • een diep helende lichaamssessie
 • heerlijke plantbased maaltijden en lekkere tussendoortjes 
 • een online integratie vrouwencirkel een maand na het retreat
 • vernieuwde energie en waardevolle inzichten voor jouw toekomst!

Tijden

Het programma start op vrijdag om 11.00 uur, maar je bent vanaf 10.00 uur welkom om alvast lekker te settlen. Op zondag eindigen we in de middag rond 16.00 uur.

(Voor ondernemers die graag een factuur ontvangen, is de prijs exclusief btw.)

Match call

Niets is zo vervelend als wanneer je ergens komt en het totaal niet is wat je verwacht had. Of dat je je helemaal niet thuis voelt bij de andere personen die er zijn. Voor ons beiden is het fijn om te voelen of we de juiste match zijn! Laten we daarom, als jij enthousiast bent over het retreat, even een belafspraak maken, met Maartje of met Anne-Aimée. We kijken er naar uit je te ontmoeten en jouw verhaal te horen!

Dit vind ik fijn

Veelgestelde vragen

Leuke vraag!
 
Nee, dat hoeft absoluut niet. Je bent helemaal welkom als je door een moeilijke fase in je leven gaat of last hebt van gebeurtenissen uit het verleden. Maar als je zin hebt in een fijn weekend vol met verbinding, diepgang en liefde, vinden we het ook heel fijn als je komt!
 
Weet je? We dragen allemaal trauma's met ons mee. Soms zijn dit trauma's met een grote T, die jouw leven volledig op z'n kop zetten en soms trauma's met een kleine t, zoals incidenten uit jouw jeugd (bijv je moeder die een keer heel boos op je was). Al deze gebeurtenissen vormen ons, vaak onbewust en zorgen ervoor dat we zijn wie we zijn. Door je hier bewust van te worden, krijg je inzichten en kun je dingen shiften.
 
Het programma is een mix van diepgang en luchtigheid, van stilte en verbinding, van tijd met jezelf en tijd met een hele fijne groep vrouwen.
 
Alles draait om het (her)ontdekken van jouw authentieke zelf!
 
Er is geen minuut tot minuut draaiboek, want we stemmen het programma af op de energie van de groep. Wat we je kunnen beloven is dat de sessies, ceremonies, rituelen bijzonder en divers zijn. Denk aan yoga, dans, meditatie, healing journey, spiegelwerk, inner child work, reiki, breathwork en nog veel meer.
 
Én gezellig eten met z'n allen van de meest heerlijke plant-based gerechten en chillen en lachen op de bank ♥.
No problem, lieverd! Als jij de roep voelt, mag je erop vertrouwen dat dit is waar jij mag zijn. Je hebt geen ervaring nodig.
 
En je mag het spannend vinden! Grote kans dat we allemaal (een beetje) spanning voelen. Wij ook ;). We gaan samen zorgen voor een safe space, waarin jij je veilig voelt.
 
Daarbij: denk eens terug aan andere keren, waarin je iets spannend vond. Meestal is de spanning vooraf veel groter dan hoe spannend het daadwerkelijk is. En... life begins at the end of your comfort zone, toch?
Je mag erop vertrouwen dat er niets gebeurt wat jij niet aankunt. Dit betekent niet dat alles alleen maar happy en makkelijk zal zijn, maar wat er ook omhoog komt: you can handle it!
 
De dingen waar je nog niet klaar voor bent, zullen zich niet aandienen.
 
We zijn met een liefdevolle groep vrouwen, waarmee we samen zorgen voor een veilige plek, waarin alles er mag zijn. We supporten elkaar; je hoeft het niet alleen te dragen. 
 
Probeer de angst los te laten en te komen vanuit vertrouwen en overgave.
 
En... we gaan óók plezier maken, lachen, genieten!
We zijn allemaal spirituele wezens, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken ;). Maar misschien ben jij je daar nog niet bekend mee en that's totally fine! Het is voor dit retreat wel handig als je nieuwsgierigheid voelt richting spiritualiteit. 
 
Wij hebben een holistische visie en werken vanuit lichaam, mind, emoties en je ziel. Er komen tijdens het retreat verschillende oefeningen voorbij om de connectie met jouw ziel te ervaren en versterken. Laat je maar verrassen :).
 
Maar we gaan zeker niet alleen maar ergens 'boven' rondzweven! We leven immers hier op aarde als mens en hebben hier als mens onze lessen te leren. Super aards dus. 
 
Als je hier geen ervaring mee hebt, maar er wel voor openstaat is dat helemaal oké. 
Oooeeee ik snap deze vraag zo goed! Alle maaltijden tijdens het retreat zijn plant-based. Lekker gezond en het allerbelangrijkst: verrukkelijk! We gaan ons heerlijk laten verwennen.
 
Tijdens bepaalde andere retreats die ik organiseer, ben ik degene die in de keuken staat, dus mijn lat ligt hoog ;). We hebben een chefkok gevonden die het hele weekend de lekkerste dingen uit de keuken gaat laten komen. Can't wait!
 
Wij geloven dat voeding ontzettend belangrijk is; het is letterlijk waar ons lichaam op draait. Voeding kan heel ondersteunend werken in je proces. Vandaar dat we hier heel zorgvuldig mee omgaan.
 
Heb je bepaalde allergieën of intoleranties? Let us know!
 

Afhankelijk van de locatie bestaat de groep uit maximaal 12 - 14 vrouwen. 

Dat begrijpen we! Dit is een keuze die alleen jij voor jezelf kunt maken. Voel jij heel duidelijk diep van binnen dat je dit retreat wil doen, dan is het voor jou bedoeld en dan is het dit geld ook waard. Je haalt er uit wat je erin stopt (in geld maar zeker ook in energie en inzet). 

Zelf voel ik altijd heel duidelijk of ik ergens bij "moet" zijn en dan durf ik te vertrouwen op mijn intuïtie en gevoel. Ik maak dit soort keuzes nooit vanuit mijn hoofd, want onze mind heeft altijd redenen om iets niet te doen (help, dit is spannend, dus doe het maar niet, dan blijf je tenminste veilig in je comfort zone).

Ik zou je dan ook uit willen nodigen om te voelen wat er in je lichaam gebeurt als je jezelf de vraagt stelt: mag ik dit bedrag in mezelf investeren en is dit de juiste plek daarvoor? Voel je een kriebel van excitement, een verlangen, dan mag je erop vertrouwen dat dit kloppend is.

Is het bedrag nog te groot, dan kun je ook in termijnen betalen.

No problem! Als je na het lezen van de informatie op deze pagina nog vragen hebt, mag je altijd een mailtje sturen naar info@maartjeheger.com en dan neem ik contact met je op.

Testimonial

"Hoe beschrijf ik wat ik dit weekend doorging. Hoe vertel ik over de harten die openden, over de ogen die verbinding maakten. Hoe vertel ik over de ervaring die ik kreeg, de diepe dankbaarheid voor het voelen van gevoelens. Hoe fijn is het om te huilen, te praten, lachen. Hoe fijn is het om te ademen. Hoe fijn is het om je bewust te worden van wat je hebt, wie je hebt. Hoe beschrijf je geluk. Hoe vertel je over gedragen worden. Om te vallen in rust. Om te accepteren. Hoe is het om te ontspannen. Hoe is het om een vol hart te hebben. En hoe voelt het om niet precies te weten wat je ermee moet. Of je er wel iets mee moet.


Moe. Het voelt moe. Ik heb nog een weekje nodig denk ik ;). Wat een intens fijn weekend. Ik raad het iedereen aan. Wij mensen kunnen zoveel van elkaar leren door ons open te stellen. Door lief te hebben, door te kijken, zien, voelen en geven."

 
LOTTE

Over Anne-Aimée

Hi, mijn naam is Anne-Aimée. Het is mijn missie om mensen te inspireren om het licht en het donker in zichzelf te omarmen en onvoorwaardelijk lief te hebben. Door stil te staan wat pijn doet, ongemakkelijk voelt en angst oproept ontstaat er ruimte in je gevoel. Door het licht en het donker in jezelf onvoorwaardelijk lief hebben ervaar je regie over je eigen gezondheid en geluk. Ik geloof namelijk dat echte verandering van binnenuit komt: ‘‘The only way out is in’’. Tot slot is mijn missie gericht op het bespreekbaar maken van de dood.

Ik weet hoe het is om die weg te bewandelen om tijd voor jezelf vrij te maken en naar binnen te keren. Om los te laten wat je niet meer dient en steeds terugkerende patronen te doorbreken zodat je je meer vrij en verbonden voelt met jezelf en het leven. Voor mij is het leven alles inclusief, zowel de gevoelens die we als fijn en minder fijn hebben bestempeld. In wat ik deel (op instagram, in mijn podcast, 1-1 coaching en ook tijdens de retreats) combineer ik de kennis die ik de afgelopen 6 jaar door mijn studies en werkervaring heb opgedaan in combinatie met de ervaringen die ik zelf heb doorleefd en doorvoeld in mijn eigen leven.

Meer weten over mij?

Over Maartje

Eigenzinnig, daadkrachtig en oprecht

Ik heb nooit gedaan wat iedereen doet. Niet dat ik enorm gekke dingen doe, maar belangrijke keuzes in mijn leven maak ik vanuit mijn hart. Daarbij beslis ik altijd vanuit de vraag: Wat voelt goed voor MIJ? En niet vanuit: Wat wordt er van me verwacht vanuit mijn omgeving of door de maatschappij? Wat is "normaal"? Wat moet ik doen "to fit in"? 

Zo zijn er vele momenten in mijn leven geweest, waarin ik durfde te kiezen voor dingen die mij gelukkig maakte, waar mijn hart sneller van ging kloppen, waar ik enthousiast van werd, waar mijn vuurtje van ging branden.

I love to connect, om mensen bij elkaar te brengen, te verbinden en dan samen de diepgang op te zoeken. Praten over koetjes en kalfjes is niet een van mijn kwaliteiten; ik geniet daarentegen ontzettend van gesprekken over dingen die er écht toe doen. Ik bied jou een veilige plek, waarin je helemaal jezelf mag zijn. Ik kan niet wachten om de échte jij te ontmoeten! 

Benieuwd naar mijn verhaal?